BäckaOne har delat upp sig i två nya lag:
  • The Rise Of GKC: http://theriseofgkc.wordpress.org/
  • BäckaOne: http://backaone.dagbok.org/


  • Skandinaviska finalen - Kongsberg 08

    Nu var det äntligen dags!
    Klockan var 08.15 och nästan alla i laget hade samlats uppe i Tekniksalen i skolan. Bussen skulle komma runt 08.20 och dagen innan hade vi packat ihop sakerna som vi skulle ha med oss så vi hade allt klart på fredagsmorgonen. Nästan alla såg trötta ut, men väldigt glada samtidigt som nerverna kom närmre och närmre. Bussen körde in på skolans parkering 08.30 och vi började genast att bära ut sakerna från tekniksalen till bussen.
    Bussresan dit skulle beräknas att ta ca 7-8h då vi skulle stanna och få i oss lite mat också. I bussen blev det som en liten "tjej & kill" hörna. Jag, Richard, Gustav och Oscar tillsammans med Thomas och Carl-Johan satt längst fram medan tjejerna satt längst bak och fnittrade.
    Vi stannade efter ca 3-4 h körning vid en mack för bussen skulle tankas och då passade vi på att gå på toa och köpa lite godsaker.
    Efter ytterligare 1.30h så var det dags att käka. Vi stannade i Svinesund för att äta. Först bestämde vi oss för att äta på MC Donalds, men när vi kom in dit såg vi att det var flera meters kö och det värsta var att den inte rörde sig. Så efter ca 10 min så dissade vi MC Donalds och stack till Burger King istället.
    Väl framme där så såg vi en skylt där det stod "Taco Bar". Jag och Richard nappade direkt. Vi köpte våran mat där eftersom det också var Buffé, medan de andra käkade på Burger King. Maten var väldigt god.
    Efter ca 1h paus så började vi köra mot Norge. Gränsen var endast 1 mil bort från Svinesund, så det gick på 10 min.
    Efter vi hade kommit in i Norge så tycker jag att det gick väldigt fort, Vi kollade bland annat på filmen : Mamma Mia och Oscar och Richard tävlade lite i Rubiks kub.
    Äntligen framme i Kongsberg, nu skulle vi bara hitta skolan vi skulle bo på . Vi åkte runt, men efter ett tag så hittade vi den. Man såg knappt det, eftersom de hade inte satt ut några skyltar och det hade ingen stark belysning. Det såg nästan ut som en vanlig skoldag.
    Några norska pojkar (gutter) följde oss till vårat rum. Vi fick bo i Hemkunskapssalen, vilket vi tyckte vad helt okej. Vi hade nämligen: rinnande vatten, kylskåp och diskmaskin, om det behövdes.
    Senare på kvällen så åkte vi upp till Kongsbergs skidcenter. I skidcentret åkte vi först lift upp till toppen, det tog ca 7 min. Sen slängde vi oss ned för en backe, vilket var mycket roligt. Richard hade lätt att glida ner, men lite svårare att komma upp. Han skyllde på att hans skor var dåliga. Hur som helst såg det riktiggt kul ut när han gled ner för backen gång på gång.
    Efter vi hade lekt klart i snön, åkte vi ner igen. När vi kom ner, fick vi varsin fackla som vi skulle tända och sedan gå ner till någon sten och lyssna på en guide. Eftersom jag inte är någon höjdare på norska, så förstod jag inte mycket av det hon sa.
    Efter vi hade varit vid skidcentret, åkte vi hem till våran Hemkunskapssal för att vila oss. Alla var väldigt trötta efter bussresan. Jag själv sov väl inte jättebra, eftersom man både var nervös och lite spänd inför det som komma skall.
    Min klocka ringde vid 06.12, eftersom jag Richard och Gustav hade bestämt oss för att gå och duscha så vi skulle vakna till lite. Tjejerna sov när vi stack ner till gympahallen där vi skulle duscha.
    Väl framme där så va ju dörren stängd så vi fick traska till receptionen och be dom öppna dörren. När vi kom tillbaka hade alla vaknat och alla började snacka om tävlingen. Klockan 07.40 hämtade våran chaufför upp oss vid ingången. Vi packade ner roboten och verktygen i en låda och satte dem i bussen.
    Nere i Kongsbergshallen där tävlingen skulle vara hade det redan hunnit att komma lite folk. Vi bar in allt till vårat bord som vi fick inne i hallen och började sätta upp saker från bla kommunen.
    Vi skulle inleda våran robotkörning vid ca 10.20 så vi bokade upp oss vid ett träningsbord och körde igenom programmen. Allt verkade stämma, borden vad helt klart bättre än dem i Skövde.
    Första omgången gick riktigt bra. Vi lyckades att få ihop hela 335 poäng. Redan då hade vi säkrat en kvartsfinalplats. De andra rundorna gick både bra och dåligt. Tjejernas teoretiska presentation gick bra, men kunde ha gått lite bättre om domarna kunde ha varit en aning mer positiva. Men i helhet gick den bra.
    Den tekniska presentationen gick också bra, då Gustav bla snackade om konstruktionen. Vi kom till kvartsfinal som andra lag och det va nu vi skulle visa våran rutin att inte bli nervös och bara fokusera på att ta en semifinalplats.
    Oscar och Richard körde bra. Det finns bara ett ord för hur semifinalen gick och det var : UNDERBART! Vi skrapade ihop hela 375 poäng och då visste vi att vi var i final. Vi fick möta laget First Edition i finalen som i semifinalen hade fått ihop 275 poäng, hela 100 poäng mindre än oss.
    Richard och Oscar fick fortsätta att köra, eftersom de kände sig säkra när de körde, och det hade ju gett resultat också. I första finalomgången fick vi ihop 365 poäng, 10 poäng mindre än i semifinalen, men det var ändå ett mycket bra resultat.
    I den andra finalomgången var alla i hela laget väldigt nervösa, till och med Oscar och Richard tror jag, men dom vågade nog inte visa det.
    Efter den andra finalrundan fick Oscar ihop poängen till ca 300p, BRA. Ingen visste vem som hade vunnit robotkörningen, men vi hoppades verkligen att det var vi. Prisutdelningen gick inte lika bra som vi trodde. Vi fick inget Teknikpris vilket vi hade hoppats på och inget Teoripris heller.
    När dom skulle dela ut Robotkörningens 1a och 2a pris fick vi gå upp på scenen. Det vinnande laget hade fått ihop 665 poäng, och med snabb huvudräkning så förstod vi att det var vi som hade vunnit :). Vi blev väldigt glada och gick ner och satte oss. Championspriset som vi hade hoppats på gick till ett danskt lag. Inte så kul, men men. Vi är i alla fall stolta med att vara 1a i norden på robotkörning av 670 lag.
    På lördagskvällen så stack vi upp till en silvergruva i bergen för att kolla in den. Det var jättekul! Efter det hade vi 3h på oss att packa ihop och umgås med våra norska kompisar vi hade träffat under dagen. De var verkligen skitschyssta. Hoppas det inte var sista gången vi träffade dem.

    Klockan 01.00 gick bussen hem till Gnosjö igen.

    En väldigt lyckad helg. Tack BäckaOne! :)

    Ska hälsa från hela laget Jolly Roger att dom gratulerar oss.

    // Oliver

    6 kommentarer:

    Anonym sa...

    deaam vad bra du skriver oliver ;o
    iaf vi umgicks ju oxå med danskar nt ba norska haahha xD
    men tack själv :D
    det var underbara dagar <3

    BäckaOne. sa...

    Bra som vanligt Oliver! Du passar verkligen in som vår pressansvarige.
    Vad kul att Jolly gratulerade oss!

    // Richard

    Anonym sa...

    bra kämpat pojkar och flickor (Y)

    Anonym sa...

    Jättebra skriver Oliver! haha, som aida säger, vi umgicks ju med danskar också, eller aida gjorde ju det ;) synd att vi inte vann men vi hade kul iaf. det är ju det viktigaste. tack för en underbar helg allihopa! :D

    BMW sa...

    GRATTIS än en gång. Ni ska vara riktigt stolta som lyckade ta hem "robotpriset". Välkommen hem till Bäckaskola i Gnosjö! HURRA ni är bäst!
    BMW

    Anonym sa...

    Stort grattis
    Bra jobbat

    Gunnar