BäckaOne har delat upp sig i två nya lag:
  • The Rise Of GKC: http://theriseofgkc.wordpress.org/
  • BäckaOne: http://backaone.dagbok.org/


  • 8/11: Tävlingsdagen

    Det blev en tidig morgon för oss i BäckaOne, 06.30 skulle bussen gå från Hemköps parkering.
    De första 10 min i bussen, så var nästan alla tysta, men sen så vaknade vi till och började snacka om allt möjligt. Jag, Richard, Gustav och Oscar ägnade oss åt att spela PSP mot varandra.
    I Mullsjö hämtade vi upp våran lärare Carl-Johan. Vi kom till Skövde vid 8-tiden och började genast att bära in våra saker till våran lilla avdelning vi fick. Det visade sig snart att tävlingsbanan var lite annorlunda jämfört med den vi har tränat på hemma. Det var luftbubblor, mattan var vågig låg inte intill kanten på vissa ställen. Dessutom var den halare än den vi hade hemma, vilket gjorde att våra däck inte fick något grepp.
    Klockan 10.00 var det en öppningsceremoni för alla deltagare. Vi i BäckaOne hade nummer 1 så vi fick gå in först. Redan då hade man hunnit bli lite nervös, men när vi kom in så kändes de verkligen att det vad vinst vi satsade på!
    När öppningsceremonin var slut så hade vi endast 10 min på oss att förbereda oss till våran första omgång nere på robotbanan. Det var allt lite nervöst, vi fick "bara" ihop 165p men det visade sig senare att det var fler lag som hade lite problem. Efter första omgången låg vi alltsa 1:a! Huvuddomaren och några fler mer erfarna domare ansåg att uppdragen var svårare i år. Vi själva skyllde på banan.
    Klockan 11.00 skulle vi gå in på våran tekniska presentation. Oscar, Gustav och Richard fick gå in dit och snacka lite eftersom det är de som har hand om roboten.
    Vi vad såklart inte nöjda med 165 p, så Richard hämtade sin dator och började att programera lite i programmen. Vi skulle köra omgång 2 klockan 13.00 och hade därför tid att justera lite på roboten. Denna omgång körde vi samtidigt som TekNa. Omgång 2 gick sämre än väntat och vi fick endast ihop 124p. Men vi låg fortfarande 1:a och hade kvartsfinalen inom räckhåll.
    Efter andra omgången så stack vi och käkade pizza, Det var mycket gott!
    I 3:e omgången hade vi som mål att få över 200 poäng och det skulle ta oss till första mellanrundan. Nervositeten kom och gick lite som den ville, men vi hade ändå lugnet för att skrapa ihop hela 215 p vilket är mycket bra!
    Klockan 15.00 så hade vi den teoretiska presentationen som tjejgänget tog hand om den. Enlgit dem gick det gick mycket bra!
    Vi gick vidare till mellanrunda 1 som första lag och fick därför köra mot 8an. Det var fortfarande mest poäng som gällde så vi gick in med en jäkla inställning, om jag inte minns fel så fick vi 185 p i den rundan och det var vi nöjda med.
    Vi kvalificerade oss till mellanrunda 2, nu var det bara ett hinder kvar tills finalen. Mellanrunda 2 gick helt okej och vi gick vidare som Pole Position än en gång. Nervositeten var på topp nu, alla i laget sjöng och tjoade ut sin glädje om att vi fått en finalplats.
    I finalen ställdes vi mot C.L.I Mates. Första rundan gick superbra, skrapade ihop hela 310p, Bästa poäng i Sverige och 6a i norden visade det sig att det blev!! :D
    Inför andra finalrundan ledde vi med 310 - 175. Och nu började det smaka vinst i munnen. Vi lyckades endast skrapa ihop155 p men det räckte till skön seger! Alla i laget skrek ut sin glädje och kramade om varandra.
    17.00 så var de prisutdelning. Vi visste redan att vi skulle få ett pris och det vad Robotpriset. Det började med att vi fick marschera ett varv runt och ta emot medaljer, tillsammans med alla lag. När alla hade gått ett varv runt och tagit emot alla applåder så blev man nervös än en gång. Det var nu vi skulle få reda på vad domarna tyckte om våran robot samt teorin och tekniken.
    När alla pokaler utom det stora FLL Championspriset hade delats ut, hade vi redan fått 6 pokaler vilket var helt underbart! Nytt Gnosjörekord! Alla var supernervösa när domaren sa vilka som var nominerade. Vi blev nominerade! Nu började alla små prata och dom flesta stod och skakade. "Det vinnande laget är..." Det kändes som om hela världen stannades och det enda som hördes var dunkaden från våra hjärtan. Man såg huvuddomaren forma sin mun till ett B och då visste alla.
    - Och det vinnannde laget är BÄCKAONE!
    JAAA! Vi vann skrek alla. Det blev en ända stor glädjeyra, alla var helt tagna av stunden. Vi fick ta en massa kort och snacka med lite folk vilket var jättekul. Vi fick ett kuvert med lite information om den skandinaviska finalen i Kongsberg, Norge som är om 3 veckor. Alla skrek " Vi ska till Norge".
    I bussen på väg hem så var alla skittrötta, men också stolta och väldigt glada! Bussresan hem gick mycket fint.


    Jag vill tacka alla som var med på resan och ställde upp för laget, också ett stort tack till Busschauffören som orkade gå upp på morgonen för våran skull.

    Alla gjorde ett betydelse fullt jobb idag, hoppas det går lika bra i Norge.
    Vi ska sätta dom på plats, jag lovar!

    //En väldigt glad Oliver.

    10 kommentarer:

    Anonym sa...

    Superbra Oliver! Riktigt snyggt skrivet! Har korrekturläst det och lagt in en bild.

    Anonym sa...

    Grymt jobb Oliver! skit bra skrivet!

    Anonym sa...

    Man tackar, :) Bra Richard :D Utan er ingen vinst :D

    Nikolina sa...

    jättebra skrivet oliver! skit bra text :)

    Anonym sa...

    Strålande jobbat!
    Mycket stolt över er och er insats.
    "Trägen vinner" är en klassisk sanning.
    Ni är bäst!!!
    Håll koll på C-J så att han ej spricker bara.

    Hälsar Roger

    C-J sa...

    Härligt kämpat Bäckone!!
    + snabbt o fylligt redaktörsarbete med bild på härliga pokaler!
    Får inte spricka än utan istället börja planera Norgeresan .

    Syns imorgon hälsar C-J

    Anonym sa...

    Det är mycket skönt nu efter, men igår så var nervositeten hög kan jag säga dig Roger :) Men det känns mycket tryggt att ha Richard, Oscar och Gustav vid robotbordet. Och samtidigt skit duktiga teori tjejer :) !

    Anonym sa...

    Richard
    Jag lånar din bild till artikeln på hemsidan Bra jobbat! Nu laddar vi om.
    / Thomas

    Andres sa...

    Kan säga att det var bra kämpat av Richard,Oscar oo Gustav. Kan bara säga bra jobbat oo lycka till i Norge

    Anonym sa...

    mycket bra skrivet Oliver :D men får ju säga lycka till i Norge till Richard, Oscar och Gustav :D
    /robert