BäckaOne har delat upp sig i två nya lag:
  • The Rise Of GKC: http://theriseofgkc.wordpress.org/
  • BäckaOne: http://backaone.dagbok.org/


  • EV 6/9: Uppdrag släpptes.

    Igår släpptes det nya Power Puzzle-uppdraget på den amerikanska hemsidan (http://www.firstlegoleague.org/), och det gav oss en försmak av vad vårat uppdrag kommer att handla om. Vi skrev ut hela uppdraget och synade igenom det tillsammans. Blev dock lite bråk om papprena men det löste sig till slut.


    Det nya uppdraget heter, som de flesta redan vet, Power Puzzle och handlar om det stora pusslet mellan dessa förnyelsebara energikällor. Det är inte så lätt att få ihop detta pussel och om man saknar den sista biten och kunskapen kan man aldrig lösa det.


    Banan ser ut så här, med rätt så tydligt dragna streck, vilket en ljussensor skulle bra att ha. Det tyckte i alla fall Richard, men inte Gustav och Oscar. Fast Richard fick in dem på samma spår som honom efter en liten stunds övertalning.

    Richard, Gustav och Oscar testade sin nya robot, en bred och stor sexhjuling med sexhjulningsdrift, men det gick inte så bra. Svängen den gjorde blev för seg, så de bytte till en fyrhjuling, likt den de hade på slutet av höstterminen förra året. Roboten svängde lite åt höger och behövs åtgärdas.

    Sjuorna fortsatte att följa deras ritningar och bygga deras robotar. De större behöver borde visa hur man programmerar och köra roboten så att de små kan ha några att se upp till. De är ju fortfarande "rookies".

    En sjua lämnade gruppen och valde ett annat elevens val-alternativ.

    // Richard

    0 kommentarer: