BäckaOne har delat upp sig i två nya lag:
  • The Rise Of GKC: http://theriseofgkc.wordpress.org/
  • BäckaOne: http://backaone.dagbok.org/


  • Ny Bana - Nya Uppdrag.

    Igår kom den nya banan hit till oss. Den skickades med Logitikföretaget Schenker till Shell, en bensinmmack nära skolan, innan den kom hit till skolan.

    Banan såg ut precis som den vi hade förväntat oss, bortsett från att basen inte var vid kanten av mattan utan i mitten av den. En rätt fin matta, liknade den förra Nano Quest-mattan, fast den här är lite större än den förra.

    PunktORG hade bestämt sig för att jobba extra idag för att sätta ihop uppdragen och kunna börja programmera så tidigt som möjligt. Egentligen började Oscar och Gustav redan att sätta ihop de första bitarna igår, men det var första idag de kom igång på allvar.
    Arbetet startade 15.30, men Richard, som var på PRAO på en elektrikerfirma, kom inte förrän liteefter 16 och då hade redan Gustav och Oscar byggt klart huset, oljeplattformen och tågvagnen och höll på med satelliten.
    Richard, som fortfarande var lite seg efter PRAO:n, tog en mattelärares laptop och började bygga på något lätt till börja med. Det fick bli "PowerLinen". De i PunktORG brukar alltid sätta egna kodnamn på uppdragen. Det blir lättare att komma ihåg dem då, tycker de.

    Stämmningen är på topp i gruppen, även om de bara var tre idag. Richard kände sig uppe i varv och jobbade på som bara den. Det måste ha varit för att han inte hade fått göra något på PRAO:n. Även Oscar och Gustav jobbade bra.
    Gustav fick ett viktigt samtal från någon och var tvungen att lägga benen på ryggen och ge sig iväg, så resten av tiden fick Oscar och Richard klara sig själva utan honom. De fortsatte att bygga på uppdragen och sen vid 18.00 när de skulle sticka hade de redan blivit klara med majsen och dammen.

    Det var en härlig stund legoteknik de hade, tyckte PunktORG och tänkte fortsätta att bygga i morgon igen.

    // Richard

    0 kommentarer: